Užasna sezona za koju više nema komentara: Bh. reprezentativac ostao bez trenera
FOTO: EPA

Odluka koja se očekivala

Užasna sezona za koju više nema komentara: Bh. reprezentativac ostao bez trenera

Haris Zilić

Nevjerovatna kriza drma nizozemskog velikana Ajax, koji je nakon sedam utakmica na 17. mjestu u nizozemskoj Erevidisie, a to je pozicija koja na kraju sezone vodi u niži rang.

Nestvarno stanje u Ajaxu, kriza je iz kola u kolo, ekipa ima niz od četiri prvenstvna poraza, a danas je stigla i odluka Uprave kluba.

Maurice Steijn nije više trener Kopljanika iz Amsterdama, možemo reći i očekivana odluka.

Ostat će upamćen kao trener koji je imao najgori niz na otvaranju prvenstva u historiji kluba.

Ajax mora u potragu za novim trenerom koji će imati izuzetno težak zadatak, a to je da dosta toga promijeni iz temelja, kako u igri na terenu, tako i na treninzima.

Oglasi

Ajax je ovo ljeto pojačao i bh. reprezentativac Benjamin Tahirović koji je dođao iz Rome i ni slutio nije da će u debitantskoj sezoni u evropskom velikanu biti svjedok ovakve rezultatske krize.

U ljeto ove godine Ajax je doveo čak 12 igrača za koje je ukupno platio 109,3 miliona eura. Najskuplji je bio Hrvat Josip Šutalo, iz zagrebačkog Dinama, 20,5 miliona.

Kakva je trenutno situacija u Ajaxu najbolje opisuje i izjava legende ovog kluba Rafaela Van der Varta.

"Ajax igra kao Excelsior. Ti više nisi Ajax. Morate pretpostaviti da niste ništa bolji od protivnika jer jednostavno nemate potrebne kvalitete. Čak su i dobri igrači daleko ispod svoje razine. Morate misliti da ste sada kandidat za ispadanje. Jako je tužno, ali je istinito. Jednostavno vidim slabu ekipu sa slabim igračima i trener se mora nositi s tim", kazao je Vaart, pa je dodao:

"Je li ikada situacija bila tako ekstremna da bi tehnički direktor doveo dvanaest igrača? Sa 110 miliona eura morate biti prvak bez problema."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Da stvar bude gora, Ajax u narednom kolu očekuje veliki derbi protiv PSV-a i u Eindhoven idu u najgorem mogućem trenutku.

Vidjet ćemo ko će u tom duelu sa klupe vodit amsterdamskog velikana koji proživljava teške i užasne trenutke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi