Velikan na korak od propasti, a trener kao izgubljen slučaj smatra da je još rano za promjene
Foto - EPA

Ajax u ogromnim problemima

Velikan na korak od propasti, a trener kao izgubljen slučaj smatra da je još rano za promjene

Midhat Šljivak

Fudbaleri nizozemskog velikana Ajaxa doživjeli su danas novi poraz. Gostovanje u Utrechtu donijelo je fenomenalan meč, na kraju su Kopljanici poraženi s 4:3. Trener Ajaxa Maurice Steijn usprkos novom porazu nema namjeru otići s klupe.

Ajax ove sezone igra katastrofalno. Nizozemski velikan trenutno je na pretposljednjem mjestu na tabeli Eredivisie, a novi poraz je stigao danas u Utrechtu gdje su poraženi s 4:3.

Iako je Ajax na katastrofalnom 17. mjestu sa samo pet bodova iz sedam odigranih utakmica, trener Maurice Steijn nema namjeru napustiti klupu. On tvrdi da ima podršku rukovodstva kluba.

"Borit ću se svim silama da okrenem situaciju u klubu. Osjećam podršku i vjerujem da ću ostati menadžer", rekao je Steijn i dodaje:

"Kada sam došao tu osjetio sam podršku ljudi koje vode klub, kao i od igrača i saradnika", istakao je 49-godišnji stručnjak.

Oglasi

Ajax igra jednu od najslabijih sezona u historiji. Iz kola u kolo igra Kopljanika izgleda katastrofalno, no trener je očigledno uvjeren da će stvari ubrzo biti okrenute u njegovu korist.

Ipak, pitanje je koliko će još trajati njegova epizoda u klubu iz Amsterdama. Sve izgleda očajno i Ajax ne pamti kada je bio na ovako niskim granama.

Treba svakako napomenuti da je Maurice Steijn po prvi put na klupi jednog velikana kakav je Ajax, a ranije je vodio ADO Den Haag, Venlo, Al Wahdu, NAC Bredu i Spartu iz Rotterdama.

Svaki naredni loš rezultat vjerovatno će značiti njegov odlazak s klupe. Navijači amsterdamskog velikana jedva čekaju da mu vide leđa i vidjet ćemo šta će se desiti u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Dobar dio sezone već je izgubljen. Ajax je u ozbiljnom problemu iz kojeg se izlazak za sada ne vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi