Ajax odavno nije bio ponižen kao danas u Rotterdamu
Iako je riječ o velikom derbiju, sudija danas nije pokazao nijedan žuti karton i to je dokaz kakav se fudbal igra u Holandiji (Foto: EPA)

Feyenoord razbio rivala

Ajax odavno nije bio ponižen kao danas u Rotterdamu

M. Šljivak

Veliki derbi u 19. kolu holandskog prvenstva odigrali su na De Kuip stadionu u Rotterdamu Feyenoord i Ajax, a domaći su na kraju jednoj fantastičnoj utakmici slavili sa uvjerljivih 6:2.

Gosti iz Amsterdama su prvi stigli do gola danas. Schone je u 8. minuti pogodio za 0:1, ali je vrlo brzo Feyenoord stigao do poravnanja, a u 16. minuti je za 1:1 pogodio Toornstra.

Domaći su preokrenuli rezultat nakon pola sata igre. Berghuis je pogodio za vodstvo od 2:1, ali već u narednom napadu Ziyech pogađa za izjednačenje rezultata na 2:2.

Ipak, Feyenoord je na odmor otišao prednošću. U 42. minuti je za 3:2 pogodio Robin van Persie, a isti igrač je u 56. minuti povećao rezultat na 4:2.

Do kraja meča još dva gola u mrežu Ajaxa. prvo je u 75. minuti Vilhena pogodio za 5:2, dok je u 84. Ayoub u prvom kontaktu sa loptom po ulasku na teren pogodio za konačnih 6:2.

Ajax odavno nije doživio ovakav debakl i sada su pet bodova iza PSV-a u borbi za titulu prvaka Holandije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 19. kolo:

Feyenoord - Ajax 6:2

Top Komentari

MirzaBarucic
Bio, gledao ... FEYENOORD =)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi