Ajax ponosno predstavio jedno od najvećih pojačanja u posljednjoj deceniji

Ozvaničena saradnja koja je već bila najavljena

Ajax ponosno predstavio jedno od najvećih pojačanja u posljednjoj deceniji · Zvanično

Holandski velikan Ajax iz Amsterdama jučer je zvanično predstavio jedno od svojih najvećih pojačanja u posljednjih desetak godina - Dušana Tadića.

Ovaj 29-godišnji veznjak se za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio na pomalo neobičan potez i donio odluku da napusti Englesku i pridruži se Ajaxu, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Tadić je do sada nastupao za Southampton, koji je njegovom prodajom zaradio 11.4 miliona eura, ali će mu na osnovu raznih bonusa pripasti ukupno 13.7 miliona eura.

Dušan Tadić je karijeru počeo u rodnoj Bačkoj Topoli ali je brzo prešao u Vojvodinu u kojoj je igraodo 2010. godine, kada je kao vrlo mlad fudbaler otišao u Holandiju gdje je nastupao za Groningen i Twente. Uslijedio je transfer u Southampton, u kojem je Tadić proveo četiri godine i odigrao 134 utakmice, uz 20 postignutih golova.

Život ga je ovog ljeta ponovo odveo u Holandiju, gdje će zaigrati za najveći klub iz te zemlje koji će u novoj sezoni pokušati vratiti šampionski trofeju svoje vitrine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Dušan Tadić je od 2008. godine i reprezentativac Srbije, za koju je do sada odigrao 56 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi