Ajax potvrdio da Ziyech pravi veliki transfer ovog ljeta

Napušta Amsterdam

Ajax potvrdio da Ziyech pravi veliki transfer ovog ljeta

E. Škorić

Hakim Ziyech definitivno napušta Ajax na kraju ove sezone.

Ziyech je jedan od nekolicine mladih zvijezda Ajaxa koje su oduševile nastupima u ovoj sezoni, kako u Ligi prvaka, tako i u holandskoj Erediviziji.

Momčad iz Amsterdama osvojila je duplu krunu i igrala je polufinale Lige prvaka, a Ziyech je itekako bio važan u ostvarivanju tih rezultata.

Dvadesetšestogodišnjak je postigao 21 pogodak uz 24 asistencije, a na Johan Cruyff Areni mnogi skauti velikana su ga pratili posljednjih sedmica.

Među zainteresovanim stranama su Manchester United, Arsenal, Liverpool, Bayern i Borussia Dortmund.

Bayern je navodno već ostvario kontakte s njegovim predstavnicima i u Minhenu ga vide kao potencijalnu zamjenu za Arjena Robbena.

Ajax se pomirio s gubitkom bivše zvijezde Twentea za relativno slabih 25 miliona funti, zbog klauzule o oslobađanju u njegovom ugovoru.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Kada dođe poziv vrhunskog kluba, Ziyech odlazi. On je u fokusu zbog igara u Ligi prvaka. Mnogi veliki klubovi se sada bore za njega i mi smo mu obećali da ćemo pristati na dobar transfer", rekao je sportski direktor Ajaxa Marc Overmars.

Ziyechu slijedi Afrički kup nacija s Marokom, a u novu sezonu će ući kao dio nekog velikana, samo je još pitanje kojeg.

Top Komentari

Kiss
Bayern priča završena
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije