Ajax smijenio trenera, otkaz i za legendarnog Bergkampa

Nakon ispadanja iz Kupa

Ajax smijenio trenera, otkaz i za legendarnog Bergkampa

Holandski velikan Ajax iz Amsterdama ove sezone igra ispod očekivanja, a posljednji udarac doživio je u srijedu navečer kada je ispao iz Kupa od Twentea.

Taj poraz na penale nakon 1:1 iz regularnih 90 minuta bio je koban za trenera Marcela Keizera, koji je dobio otkaz.

Osim Keizeru, Ajax se odlučio zahvaliti i njegovim pomoćnicima Dennisu Bergkampu i Hennieju Spijkermanu, a na mjesto trenera je postavljen Michael Reiziger i to kao privremeno rješenje.

"Imali smo loše ljeto i neuspješan početak sezone. Od ljeta se radilo pogrešno i promjene su bile nužne. Žao mi je zbog toga", izjavio je Edwin Van der Sar, generalni direktor Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Marcel Keizer je Ajax preuzeo na ljeto i odmah na startu je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a potom i za Evropsku ligu. U holandskoj ligi je Ajax trenutno na drugom mjestu sa pet bodova manje od vodećeg PSV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi