Ajax očekuju promjene u trenerskim strukturama
FOTO: EPA

Od naredne sezone

Ajax očekuju promjene u trenerskim strukturama

Haris Zilić
Teme:

Ajax očekuju promjene u trenerskim strukturama naredne sezone, a tim je minule sezone osvojio novu titulu prvaka Nizozemske.

Mitchell Van der Gaag će preuzet kormilo asistenta u prvom timu, nakon što je bio prvi trener Jong Ajaxa, drugog tima Kopljanika.

Chrstian Polusen će također dobiti novu ulogu, a on bi trebao preuzeti pomenuti Jong Ajax (U21), dok bi mlađe kategorije Ajaxa (U19) preuzeo legendarni John Heitinga.

Pored navaedenog u amsterdamskom timu će u narednom periodu imenovati i nove trener u U18, 1U7, U16 i U15 ekipama, koje također igraju ligaško takmičenje u Nizozemskoj.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax želi napraviti sistemtski rad i kada su u pitanju treneri pa bi Polusena i Heitingu uskoro mogli očekivati u stručnom štabu prvog tima velikana iz Amsterdama.

U klubu planiraju i da U19 selekciju prijave za takmičarski seniorski nivo, odnosno treći rang u Nizozemskoj. Podsjetimo Jong Ajax igra drugi rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi