Ajax u Atini osigurao osminu finala, Plzen olakšao Realu i Romi
Holandski prvak je u Atini slavio novu pobjedu i sada je na vrhu grupe, te je kolo prije kraja osigurao plasman u nokaut fazu

Liga prvaka

Ajax u Atini osigurao osminu finala, Plzen olakšao Realu i Romi

E. Škorić
Teme:

U terminu od 18:55 odigrana su dva susreta 5. kola Lige prvaka.

U grupi E Ajax je s 2:0 trijumfovao u Atini protiv AEK-a, pa je s 11 bodova kolo prije kraja holandski prvak obezbijedio plasman u osminu finala.

AEK je pružao skoro 70 minuta snažan otpor gostima, a onda je Dušan Tadić u samo četiri minute postigao dva gola.

Prvo je u 68. minuti iskoristio penal nakon što je Marko Livaja igrao rujkom i pritom zaradio crveni (dva žuta kartona), a onda je na asistenciju Huntelaara postavio konačnih 2:0 u 72. minuti.

Poslije ovog meča Ajax ima 11, Bayern 10, Benfica 4 i AEK je bez bodova. Kasnije Bayern dočekuje Benficu u drugom meču grupe.

U Moskvi CSKA je poražen od Plzena s 2:1, što znači da sada Rusi ne ogu ugroziti ni Romu ni Real Madrid, koji mogu bezbrižno odigrati večerašnji duel u Rimu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

CSKA je poveo golom Vlašića iz penala u 10. minuti, da bi u nastavku Prochazka i Hejda osigurali prekret Česima i prvu pobjedu u grupnoj fazi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi