Ajdin Mrguda ponudio mandat na raspolaganje upravi kluba
(Foto: FB/TOŠK) NK TOŠK je u prošlom kolu poražen od posljednjeplasirane ekipe 1. lige FBiH, Novog Travnika, ali se i dalje nalazi na odličnom 6. mjestu.

Trener TOŠK-a, ipak, zadovoljan urađenim poslom

Ajdin Mrguda ponudio mandat na raspolaganje upravi kluba

Mladi, ambiciozni bh. stručnjak Ajdin Mrguda je svoj čitav sportski život posvetio tešanjskom TOŠK-u, a krajem aprila ove godine je postao i trener seniorske ekipe ovog kluba.

Mrguda je uspio "vratiti fudbal u Tešanj" i od TOŠK-a napraviti stabilnog federalnog prvoligaša. Iza TOŠK-a je prva polusezona 1. lige FBiH, a ova ekipa se trenutno nalazi u gornjem dijelu tabele, na šestom mjestu.

Poraz od fenjeraša Novog Travnika u posljednjem kolu je pomalo pokvario utisak, ali je Mrguda svejedno zadovoljan odrađenim poslom. Ipak, odlučio je ponuditi svoj mandat na raspolaganje upravi kluba, ukoliko čelni ljudi TOŠK-a ipak smatraju da nije odradio pravi posao.

"Sada kad je prva polusezona iza nas, želim reći da sam zadovoljan sto smo ispunili cilj koji je postavljen ispred nas, a to je biti stabilan prvoligaš. Položaj na tabeli i bodovni zbir to i dokazuju, ekipa se nalazi na 6. mjestu, kako je plan i bio, naći se među prvih 8 ekipa. Sigurno da je poraz u posljednjem kolu u Novom Travniku na prvi trenutak pokvario opći utisak, ali generalno gledajući neke od utakmica u ovoj polusezoni smo mogli ostvariti bolji rezultat, međutim sve je to dio fudbalske igre, spretnosti i sreće u određenim momentima. Mišljenja sam da je ostvaren veliki iskorak ka dugoročnoj stabilnosti kluba, obzirom da se klub u ovo vrijeme prošle sezone kao novak u ligi dobro namučio. Želim se zahvaliti i upravi kluba čiji su napori najviše doprinijeli ovakvoj situaciji. Obzirom da sam ja cijeli svoj sportski život bio posvećen ovom klubu, tako sam upravi kluba ponudio ostavku ukoliko smatraju da rezultat nije ostvaren u onoj mjeri kako su oni zamislili. Svakako, da ako se odlučimo na nastavak saradnje bio bih presretan obzirom na svoju viziju koju imam, ali i obzirom da trenutno najbolje poznajem stvari koje se trebaju i mogu ispraviti u ekipi koja slovi za teškog protivnika u Prvoj ligi, a čiji bi nastavak kontinuiteta u uigravanju uz par ciljanih pojačanja mogao izvući dodatnu energiju iz cijele ekipe. Zahvalio bih se onim istinskim navijačima koji su bili uz nas i u dobrim i lošim rezultatima", istakao je Mrguda za zvaničnu stranicu TOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sada ostaje da se vidi da li će Mrguda i u nastavku sezone biti na klupi TOŠK-a i da li uprava kluba i dalje vjeruje ovom mladom bh. stručnjaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti