Ako ne bude htio Bešić neće morati igrati

Potvrdio menadžer Sheffield Uniteda

Ako ne bude htio Bešić neće morati igrati

A. Čaušević

Trener Sheffield Uniteda Chris Wilder će pokazati razumjevanje prema igračima koji ne budu htjeli igrati ukoliko se nastavi Premiership. 

Ako se engleska Premier liga koja je zbog pandemije koronavirusa prekinuta početkom marta nastavi, Sheffiel United neće prisiljavati svoje igrače da igraju ako to ne žele.

"Ako mi dođe neki igrač i kaže 'ovo nije za mene', ja ću to poštovati", rekao je Wilder za beIn Sports.

Trener Oštrica je skeptičan prema protokolu kojim se predviđa igranje na neutralnim terenima, ali je ubijeđen da se sezona treba završiti bez obzira na dužinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da moramo završiti sezonu, bez obzira koliko će to trajati", kazao je iskusni stručnjak čija je ekipa u trenutku prekida zauzimala sedmo mjesto na tabeli.

Inače, ove sezone u Sheffield Unitedu na posudbi boravi i Muhamed Bešić koji bi tako u slučaju nastavka sezone mogao biti oslobođen igranja ukoliko se bude osjećao nesigurnim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi