Bajevića ne veseli pogled na Ostrvo

Baraž je sve bliže

Bajevića ne veseli pogled na Ostrvo

A. Čaušević

Uskoro se očekuje da Dušan Bajević objavi spisak fudbalera koji će za zadatak imati da u pet dana odigraju dva vrhunska meča i odvedu Bosnu i Hercegovinu na hisotrijski Evropsko prvenstvo.

Bajevića 26. marta očekuje debi na klupi Zmajeva. Legendarni Mostarac će vatreno krštenje imati na Bilinom polju u polufinalnu baraža protiv Sjeverne Irske.

Iskusni i trofejni stručnjak će u narednim danima objaviti listu igrača na koje će računati, a sa Ostrva mu i ne dolaze baš radosne vijesti.

Prošle sedmice Bajević je ostao bez Seada Kolašinca. Fudbaler Arsenala je trebao biti jedan od stubova odbrane, ali je zbog povrede ramena otpao za razigravanje.

Počinje da brine i Muhamed Bešić kojeg već nekoliko mečeva uopšte nema u kadru Sheffield Uniteda. Iskusni veznjak nije bio u protokolu za ligaške duele protiv Cystal Palacea, Bournemoutha i Brightona.

U kup mečevima je igrao redovno, međutim u sinoćnjoj pobjedi nad Readingom u FA Cupu nije bio ni na klupi. Ovaj 27-godišnjak je posljednji nastup upisao 21. januara protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

S obzirom da Zmajevi u razmaku od nekoliko dana trebaju odigrati dva "finala" Bajeviću je potrebno da su svi pozvani igrači u takmičarskoj formi zbog čega iskusnog stručnjake pogled na Ostrvo baš i ne veseli jer su Bešić i Kolašinac izuzetno važne karike u bh. selekciji.

Mario Vrančić je u manje-više sličnoj situaciji kao Bešić, posljednjih nekoliko mečeva sjedi na klupi Norwicha i rijetko dobija priliku za igru. Kanarinci će večeras gostovati Tottenhama i FA Cupu, pa je za očekivati da Vrančić dobije priliku u duelu s timom iz Londona. 

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Forma nije bitna, bitan je voljni momenat.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi