Di Francesco potvrdio, Džeko propušta i derbi sa Interom

Povreda uzela maha

Di Francesco potvrdio, Džeko propušta i derbi sa Interom

Bh. napadač Edin Džeko propustio je sinoćnju utakmicu Rome i Real Madrida, u kojoj je španski tim slavio sa sigurnih 2:0.

Roma je posebno u prvom dijelu igre imala veliki broj prilika da stigne do vodstva, ali su napadači italijanskog kluba bili neprecizni i vidjelo se koliko je u takvim situacijama nedostajao Džeko, jer je teško vjerovati da on ne bi barem jednu od tih silnih šansi pretvorio u pogodak.

Da stvari budu gore po Romu, Edin Džeko neće igrati ni na sljedećoj utakmici koja će također biti izuzetno zahtjevna. U nedjelju na Olimpicu gostuje Inter, a Roma će definitivno biti oslabljena što je nakon završetka susreta sa Realom potvrdio i trener Eusebio Di Francesco.

"Protiv Intera sigurno nećemo moći da računamo na Edina Džeku, Stephana El Shaarawyja, Danielea De Rossija a vjerovatno i Lorenza Pellegrinija. Nažalost, Džeko se povrijedio u posljednjim minutima treninga pred Real i neće ga biti određeno vrijeme. Koliko dugo, ne znam, ali osjećao je bolove", obrazložio je Romin trener.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Edin Džeko se na posljednjem treningu Rome pred utakmicu sa Real Madridom požalio na bolove u mišiću i uskoro bi trebalo biti poznato koliko će izbivati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KIKSER
Silajdžić-Vicentijević je prno u šišu nema više od njega ništa gotov je
1 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti