Romantika italijanskog fudbala ne umire: Reggina u Seriji B, pojačava je bivša zvijezda Milana

Sprema se trogodišnja saradnja

Romantika italijanskog fudbala ne umire: Reggina u Seriji B, pojačava je bivša zvijezda Milana

E. Škorić

Reggina je jučer saznala da je izborila promociju u Seriju B i naravno slavlje je moglo da počne.

Reggina ima velike planove i visoke ciljeve u narednoj sezoni i, poput Monze Silvija Berlusconija, planira se pojačati i napasti sami vrh, odnosno plasman u Seriju A.

Reggina će imati žestoku konkurenciju jer je drugi rang italijanskog fudbala prepun kvalitetnih i ambicioznih timova, ali dolazak Jeremyja Meneza bit će od velike koristi i sigurno će povećati šanse ovoj ekipi.

Radi se o krilnom iskusnom Francuzu koji je svojevremeno igrao u Milanu i PSG-u, a kojem je Reggina navodno već spremila ugovor na tri godine. Menez je prošlog septembra potpisao za drugoligaša Paris FC, ali je namjeravao da se vrati u Italiju. Raskinuo je ugovor i kao slobodan igrač će u Regginu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ima 33 godine, veliki broj jakih utakmica iza sebe, pa Reggina definitivno može da bude sretna što će imati takvog igrača u svojim redovima u Seriji B naredne sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi