Lukavi Mitrović se sjajno snašao, golman nije znao šta se dešava

Al-Hilal igra sjajno

Lukavi Mitrović se sjajno snašao, golman nije znao šta se dešava

Haris Zilić

U toku je duel 14. kola Premier lige Saudijske Arabije između Al Hazema i Al-Hilala, a gosti igraju sjajno i potvrđuju ulogu favorita u današnjoj utakmici.

Al-Hilal vodio rezultatom 0:2 i na dobrom je putu na upiše novi trijumf u sezoni.

Gosti su poveli sa 0:1 u 14. minuti, a novi gol postigao je reprezentativac Srbije Aleskandar Mitrović. Nakon jedne oštre lopte Al Burayka, Mitrović se sjajno snašao u šesnaestercu domaćina.

Napadač iz Srbije je lukavim potezom samo dotakao loptu, dovoljno da prevari golmana Dahmena.

Oglasi

Do drugog gola Al-Hilal dolazi u 32. minuti utakmice. Novu asistenciju u sezoni upisao je Ruben Neves, a za 0:2 pogodio je Kanno.

Al-Hilal je ove sezone sjajan i trenutni su lideri na tabeli bez poraza u 13 odigranih kola.

Kako stvari stoje tu će se učvrstiti i nakon današnje utakmice, teško da domaćini mogu do preokreta i pozitivnog rezultata.

Što se tiče Al Hazema oni su fenjeraši sa sedam bodova i do kraja ih očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih u Saudijskoj Arabiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi