U Tirani se sprema "malo iznenađenje" na tribinama, prizor koji će najviše pogoditi Srbe

Na utakmici Albanije i Farskih Otoka

U Tirani se sprema "malo iznenađenje" na tribinama, prizor koji će najviše pogoditi Srbe

Edmir Škorić

Fudbaleri Albanije večeras dočekuju Farske Otoke u 10. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i imat će priliku da pred svojim navijačima proslave plasman na veliko takmičenje.

Albanija je sa 14 bodova na vrhu grupe E kvalifikacija za EP, ali je u prošlom kolu remijem kod Moldavije (1:1) obezbijedila nastup u Njemačkoj.

Duel sa Farskim otocima bit će prilika da ostanu na vrhu grupe i da ostvare povoljniji plasman pred žrijeb grupa za Euro, a uz to, naravno, žele da pred navijačima na najbolji način završe ciklus.

Utakmica, koja počinje u 20:45, odigraće se na stadionu "Er Albanija", a albanski navijači pripremili su veliko iznenađenje za sve prisutne na stadionu, ali i za gledaoce ispred TV ekrana.

Naime, na stadionu će se pojaviti džinovska zastava, koja će vjerovatno izazvati jake emocije u svim Albancima, dok će neke druge vjerovatno isprovocirati, ponajviše Srbe koji nemaju dobre odnose sa Albanijom i nisu nikako ljubitelji njene zastave i njenih boja.

Oglasi

Zabava na ulicama Tirane je već uveliko počela satima prije, a od 19 sati navijači će imati priliku da uđu na stadion.

Albanija ima za cilj da ovu kvalifikacionu fazu završi kao lider grupe E sa 15 bodova. Za to će im biti dovoljan i bod, a svakako su veliki favoriti u ovom duelu.

S druge strane, Farski Otoci nemaju rezultatski imperativ i oni su davno ostali bez šansi da idu na EP.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako ostane prva, Albanija će se naći u prvom šeširu, a to će joj svakako donijeti mnogo lakše rivale u grupnoj fazi EP-a.

Top Komentari

Zax
Ja mislim da je vama sa portala puno teze nego srbima.Ti se fino novinaru malo vise edukuj pa fino prelistas sta se desava po svetu na drugim sportskim poljima.Dobro je iko normalan pored ovakih novinara zadojenim mrznjom
1 3
arsenalbih
Ne znam stvarno kako ovakve vijesti prolaze kontrolu,ima li neko ko kontrolise kvazinovinare. Ovo nema veze sa vezom o sportu,sammo pametno ljudi ne palite se na ovo. Stvarno nekad je bilo milina citati ovaj portal a sad..da ima neki drugi odma bih se preselio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi