Legendarni dvojac i bivši fudbaleri Manchester Citya preuzimaju balkansku reprezentaciju
FOTO: EPA

Potpisali ugovor na 18 mjeseci

Legendarni dvojac i bivši fudbaleri Manchester Citya preuzimaju balkansku reprezentaciju

Haris Zilić

Fudbalski savez Albanije ozvaničio je angažman dvije legende svjetskog fudbala. Brazilac Sylvinho će biti novi selektor Albanije, dok će njegov pomoćnik biti Argentinac Pablo Zabaleta.

Pomeunti dvojac je ugovor sa Fudbalskim savezom Albanije potpisao na 18 mjeseci, a Albanci se nadaju da ih legende mogu odvesti po drugi put u historiji na Evropsko prvenstvo kojem je domaćin Njemačka 2024. godine.

"U fudbalu treba imati dušu, volju i želju za onim što radite. Mislim da ovdje možemo uraditi dobre stvari", rekao je Sylvinho.

Zabaleta je pohvalio albanske reprezentativce.

"Reprezentativci Albanije moraju vjerovati u sebe. Došli smo jer u njima vidimo veliki potencijal. Mogu sigurno ponoviti uspjeh iz 2016. godine", bile su riječi Zabalete.

U grupi E Albanci će odmjeriti snage sa selekcijama Poljske, Češke, Moldavije i Farskih Otoka.

Oglasi

Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će direktan plasman an EURO, tako da bi Albancima mogao biti presudan dvomeč protiv Češke.

Sylvinho je igračku karijeru završio 2010. godine u redovima Manchester Citya, a prije toga nosio je dres Corinthiansa, Arsenala, Celte i Barcelone.

Za reprezentaciju Brazila skupio je šest nastupa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U menadžerske vode uplovio je 2019. godine kada je preuzeo ekipu Lyona, a pored Lyona, dvije godine je bio i na čelu Corinthiansa.

Posao na klupi Albanije bit će mu prvi selektorski angažman i vidjet ćemo da li će odmah imati uspjeha, a uspjeh bi bio svakako plasman Albanaca na EURO 2024. godine.

Top Komentari

MaDaj
Eeejjj kakav smo mi ciganluk ebote …
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti