Aldin Džidić pronašao novi trenerski posao u našoj zemlji
Džidić u društvu sa Muamerom Svrakom

Nasljednik Admira Adžema je poznat

Aldin Džidić pronašao novi trenerski posao u našoj zemlji

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

FK Goražde dobio je novog šefa struke.

Admir Adžem je odlučio da napustio Goražde i prihvati ponudu GOŠK-a, te se federalni prvoligaš našao u problemima. Morali su brzo registrovati, a na kraju je izbor pao na Aldina Džidića.

Nakon igračke karijere Džidić je zaplovio u trenerske vode, te mu ide veoma dobro. FK Famos je ostavio na liderskoj poziciji u Drugoj ligi Centar sa realnim šansama da izbori kroz doigravanje Prvu ligu FBiH, a zatim je napustio klub.

Sada je dogovorio saradnju sa čelnicima Goražda i očekuje ga veoma zanimljiv izazov.

Džidić je danas i zvanično predstavljen, a debitovat će u prvom kolu nastavka sezone kada Goražde dočekuje FK Mladost Doboj Kakanj.

Goražde je prije par dana remiziralo sa Romanijom u prijateljskom meču. Bilo je 1:1, a na tom meču pojavio se i Džidić, te su već tada krenule špekulacije da bi on mogao na klupu kluba iz grada na Drini.

Oglasi

Goražde nakon prvog dijela sezone zauzima sjajno četvrto mjesto.

Džidić je i na čelu Sindikata profesionalnih fudbalera

Aldin Džidić je i prvi čovjek Sindikata profesionalnih fudbalera. Radi se o organizaciji koja rade velike stvari za bh. nogometaše i trenere, te se imaju čime pohvaliti.

Posljednji slučaj koji su 'dobili' jeste onaj bivših igrača FK Olimpik.

Naime, navedeni Sindikat je uspio riješiti i osigurati isplatu dugovanja za 31 igrača Olimpika, koji su ostali bez svojih primanja, nakon što je klub odustao od premijerligaškog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Danas je poseban dan za Sindikat, za igrače. Zbog ovog smo i osnovali Sindikat. Igrači su isplaćeni inostranim novcem, nikome nije oduzet novac, nego smo pronašli novac da riješimo problem. Čestitam kolegama i igračima. Niko ne može da određuje sudbinu igrača, te vam svima hvala u ime Sindikata", naveo je prije par dana na press konferenciji Džidić.

Džidić je kao igrač nastupao za Slobodu, Čelik, Baltiku, Kamaza, Žepče, Posušje, Čelik... Karijeru je završio 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi