Girona je hit Primere, a sada je u ovaj tim stigla velika nagrada!

Garcia pozvan u reprezentaciju Španije

Girona je hit Primere, a sada je u ovaj tim stigla velika nagrada!

Eldar Ganibegović

Girona je hit španske Primere i nakon 13 kola biti će prva na tabeli s 35 osvojenih bodova. Zaslužena nagrada sada je stigla u redove ovog katalonskog tima.

Što se tiče B kvalifikacijske grupe za EURO, stvari su jasne. Španija i Škotska će direktno na prvenstvo i utakmice u novembru biti će stvar formalnosti.

Zbog toga je selektor Španije, Luis de la Fuente, odlučio da malo eksperimentiše sa spiskom za novembarske mečeve. Na njemu je nekoliko novih imena.

Između ostalih, na spisku se našao fudbaler Girone, Aleix Garcia. Ovaj 26-godišnji veznjak je postigao tri gola i dodao četiri asistencije u dosadašnjem dijelu sezone.

Ovo će mu biti prvi nastup(i) u dresu Crvene furije, nakon što je do 2018. godine igrao za mlađe selekcije reprezentacije ove pirinejske zemlje.

De la Fuente je pozvao i beka Alejandra Grimalda iz Bayer Leverkusena, veznjaka Rodriga Riquelmea (Atletico Madrid) i golmana Alexa Remira iz Real Sociedada. Sva četvorica imaju šansu debitovati u nacionalnom dresu.

Oglasi

Podsjetimo, Španija će prvo 16. novembra gostovati kod Kipra, dok će tri dana kasnije ugostiti selekciju Gruzije.

Spisak Španije za utakmice s Kiprom i Gruzijom

Golmani: Unai Simón (Athletic Bilbao), David Raya (Arsenal), Álex Remiro (Real Sociedad)

Defanzivci: Jesús Navas (Sevilla), Robin le Normand (Real Sociedad), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Dani Carvajal (Real Madrid) , David García (Osasuna), Pau Torres (Aston Villa), José Gay (Valencia), Íigo Martínez (Barcelona)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Veznjaci: Rodri Hernández (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Gavi Paéz (Barcelona), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Oihan Sancet (Athletic Bilbao), Rodrigo Riquelme (Atletico Madrid), Aleix García (Girona)

Ofanzivci: Lamine Yamal (Barcelona), Ferran Torres (Barcelona), Álvaro Morata (Atletico) Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Nico Williams (Athletic Bilbao), Joselu Mato (Real Madrid)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi