City se htio osvetiti Barceloni za Gundogana, ali je iz Katalonije stiglo bolno prizemljenje

Balde ih glatko odbio

City se htio osvetiti Barceloni za Gundogana, ali je iz Katalonije stiglo bolno prizemljenje

Eldar Ganibegović

Ilkayu Gundoganu istekao je ugovor s Manchester Cityjem i Barcelona ga je uspjela uvjeriti da potpiše za njih, iako ga je Pep Guardiola htio ostaviti u svom timu. Manchester City je sada pokušao osvetiti se, ali bezuspješno.

Poznato je da je Barcelona "ukrala" Ilkayja Gundogana Manchester Cityju koji je s Etihada kao slobodan igrač otišao potpuno besplatno.

Pep Guardiola htio je njemačkog veznjaka zadržati u svojoj ekipi i u narednim sezonama, no ponudu Barcelone nije mogao odbiti.

Sada se klub s Etihada pokušao na neki način osvetiti Barceloni, te uzeti joj jednog od najperspektivnijih fudbalera, ali od toga neće biti ništa.

Kako prenosi Mundo Deportivo, "Građani" su nedavno stupili u kontakt sa Alejandrom Baldeom (19) i to preko njegovog menadžera, Jorgea Mendesa.

Jedan od najperspektivnijih fudbalera svijeta dobio je ponudu koju je bilo teško odbiti, s mnogo većom platom od one koju ima u Barceloni.

Oglasi

Kako ne računa na Cancela, Guardiola je u Baldeu vidio idealno rješenje za poziciju lijevog beka, momka koji je iz startne postave izbacio Jordija Albu.

Isti izvor je javio da je Balde odmah odbio ponudu i nije ni pitao svog menadžera koliku platu nudi Manchester City, jer ne razmišlja ni o čemu drugom nego da nastavi igrati u Barceloni.

Podsjetimo, na posljednjoj utakmici na Camp Nou stadionu protiv Mallorce Alejandro Balde se teško povrijedio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Manchester Cityja, ostaje da vidimo da li će i kakvo rješenje naći za poziviju lijevog beka. Balde je, očito, već završena priča. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Mogli ste vala barem slagati i cifru koju je odbio, koliko su ponudili Barceloni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi