Dobio je poruku da se nakloni Messiju, on danas pred cijelim svijetom uzdigao Cristiana Ronalda
Mladi argentinski napadač uzvratio na kritike Angela Di Marije (Foto: EPA)

Mladi Argentinac se ne obazire na komentare

Dobio je poruku da se nakloni Messiju, on danas pred cijelim svijetom uzdigao Cristiana Ronalda

Midhat Šljivak

Alejandro Garnacho danas je ponovo zablistao na Old Traffordu. Argentinac je s dva gola donio pobjedu Manchester Unitedu, a savladan je West Ham s 3:0. 19-godišnjak je ponovo slavio kao nekada Cristiano Ronaldo i tako je odgovorio na prozivke sunarodnjaka Angela Di Marije da to zbog Lionela Messija ne bi trebao činiti.

Cristiano Ronaldo istinski je uzor za mladu zvijezdu Manchester Uniteda Alejandra Garnacha. Ovaj 19-godišnjak javno je priznao da mu je Portugalac omiljen i da je uživao u druženju s njim na Old Traffordu.

U čast legendarnog Portugalca talentovani Argentinac golove slavi u stilu CR-a. Prethodnih mjeseci je radio čuveni 'siiiuuu' i to je donijelo ogromne kritike argentinskog reprezentativca Angela Di Marije.

Iskusni ofanzivac smatra da Garnacho iz poštovanja prema Messiju ne bi trebao slaviti golove kao njegov najveći rival.

"Da sam Garnacho ne bih nikako slavio golove u stilu Cristiana Ronalda. Radio bih ono što Messi radi", rekao je Di Maria.

Oglasi

Legendarnom fudbaleru Garnacho je odgovorio danas. Nije koristio siiiiuu, ali je golove protiv West Hama proslavio sjedeći na ogradi za reklame - baš kao što je to nekada činio Cristiano.

Na ovaj način je fenomenalni Argentinac odgovorio na sve prozivke Angela Di Marije. Jasno je poručio da niko ne može promijeniti njegovo mišljenje i da će za njega Ronaldo uvijek biti idol bez obzira na to što je Argentinac i što je Messi u domovini svetinja.

Garnacho je s dva gola protiv West Hama sada na pet golova u sezoni u kojoj ima upisane i dvije asistencije.

Odabrao Argentinu umjesto Španije

Alejandro Garnacho je rođen i odrastao u Španiji, no zbog mame je odlučio predstavljati Gaučose.

Oglasi

Za argentinsku selekciju odigrao je tri utakmice, a prethodno je isto toliko utakmica odigrao za juniorsku selekciju Crvene furije.

On je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Getafea, potom je nastupao za Atletico Madrid, da bi od 2020. godine postao član Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već je jasno da je njegovo dovođenje pravi potez tima s Old Trafforda. Za razliku od navikanih zvijezda Garnacho igra zaista vrhunski fudbal i trenutno je možda i najbolji igrač Crvenih đavola.

Ako ovako nastavi ubrzo će biti među najboljim na svijetu. Ima apsolutno sve predispozicije da postane veliki fudbaler i vidjet ćemo hoće li to ostvariti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti