Poznati šeširi pred žrijeb Lige prvaka: U Monacu bi večeras mogli dobiti nekoliko sjajnih parova
FOTO: EPA

Zakuhava se nova sezona

Poznati šeširi pred žrijeb Lige prvaka: U Monacu bi večeras mogli dobiti nekoliko sjajnih parova

Haris Zilić

Završene su utakmice play-offa Lige prvaka i večeras nas u Monacu očekuje žrijeb za grupnu fazu u još jednoj UEFA-inoj gala večeri. Manifestacija počinje u 18 sati.

Ovo će biti posljednja sezona Lige prvaka u ovom formatu od osam grupa sa po četiri tima. Od sezone 2024/2025 učestvovat će 36 ekipa i igrat će se ligaški sistem.

U novoj sezoni imamo i novih imena u bubnju tako da će sigurno grupna faza biti zanimljiva tu je i nekoliko povratnika, a ove sezone nećemo gledati neke od velikana kao što su Liverpool i Juventus.

Žrijeb će sigurno ponuditi zanimljive grupe, a od timova iz regije tu je prvak Srbije Crvena zvezda koja je direktno ušla u grupnu fazu kao prvak Srbije zahvajujući sjajnom koeficijentu Srbije na UEFA ranking listi.

Oglasi

Crvena zvezda žrijeb čeka iz trećeg šešira, a u nastavku pogledajte kako izgledaju šeširi špred večerašnji žrijeb u Monacu:

Šešir 1: Manchester City, Sevilla, Barcelona, Napoli, Bayern Munchen, PSG, Benfica, Feyenoord.

Šešir 2: Real Madrid, Manchester United, Inter, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, RB Leipzig, Porto, Arsenal.

Šešir 3: Shakhtar Donetsk, RB Salzburg, Milan, Braga, PSV Eindhoven, Lazio, Crvena zvezda, Kopenhagen.

Šešir 4: Young Boys, Real Sociedad, Galatasaray, Celtic, Newcastle, Union Berlin, Royal Antwerp, Lens.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupna faza počinje 19. i 20. septembra utakmicama prvog kola, a finale je zakazano 1. juan 2024. godine u Londonu na stadionu Wembley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi