Džeko je odabrao svog nasljednika u Feneru i predložio da ga dovedu - Radi se o bh. dragulju!
Kako prenose turski mediji, Edin Džeko je čelnicima Fenerbahčea predložio da dovedu Aleksandra Kahvića.

Pišu turski mediji

Džeko je odabrao svog nasljednika u Feneru i predložio da ga dovedu - Radi se o bh. dragulju!

Eldar Ganibegović

Sljedećeg mjeseca Edin Džeko puni 38 godina i nažalost karijera najvećeg bh. fudbalera u historiji se bliži kraju. Svjesni su toga i u Fenerbahčeu za koji Dijamant trenutno nastupa, a prema natpisima turskih medija on im je predložio i svog nasljednika, a radi se o bh. dragulju.

Ljeta 2023. godine u Fenerbahče je stigao Edin Džeko. U redove turskog velikana stigao je kao slobodan igrač nakon dvije sjajne sezone koje je proveo u milanskom Interu.

Dijamant je trenutno najbolji i najefikasniji igrač Fenerbahčea, te je i kapiten tima. Predvodi ekipu s azijske strane Istanbula ka četiri trofeja - naslovu prvaka Turske, kupu, Konferencijskoj ligi i Superkupu Turske.

Međutim, Edin Džeko će uskoro napuniti 38 godina. Rođendan će proslaviti 17. marta, te je jasno da se, nažalost, kraj njegove igračke karijere bliži.

Kako god reprezentacija Bosne i Hercegovine mora razmišljati o budućnosti nakon njega, tako mora i Fener. Edin Džeko je čelnicima Fenera čak predložio i rješenje, ako je vjerovati turskim medijima.

Oglasi

Aleksandar Kahvić iz FK Crvena zvezda u Fenerbahče?

Turski "Sabah" je prenio kako je Edin Džeko čelnicima Fenerbahčea predložio da dovedu Aleksandra Kahvića. Radi se o 20-godišnjem bh. napadaču koji je trenutno član FK Crvena zvezda.

Prvi dio sezone Kahvić je proveo na posudbi u OFK Beograd i na 10 nastupa u Prvoj ligi Srbije je postigao devet golova i podijelio dvije asistencije.

Sada je otišao na posudbu u Železničar iz Pančeva i igrat će najjači rang. Debi bi mogao imati već sutra u okviru 21. kola kada ovaj tim gostuje kod Čukaričkog.

Dobojlija je inače i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine. On je 23 puta nastupio za omladinske selekcije BiH i postigao tačno deset golova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nije tajna da je Edin Džeko u januaru posredovao kod nekih transfera Fenera. Prije svega se tu misli na Bonuccija i Krunića.

Ko zna, možda Edin Džeko na terenu u Feneru koju utakmicu kao saigrača bude imao i Kahvića, pa da vidimo bh. trio u Feneru, kao što smo nekada gledali u Romi dok su boje Vučice branili Džeko, Pjanić i Zukanović.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovi djeko skroz preso na pravoslavlje
0 2
Hanibal
Ja konto on nekoga predlozio iz Zeljeznicara ili Sarajeva a on predlaze igraca iz Zeleznicara Zemun. Ne mislim da je ovaj klub iz Srbije bolji od ijednoga naseg premijerligasa, kao prvo. A kao drugo, i da je neki igrac bar bi sjedio na klupi C. Zvijezde. Trece, prezime Kahvic dolazi od arapske rijeci kahva. Tako da su njegovi korijeni upitni.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi