Aleksandar Malbašić nije više igrač NK Metalleghe BSI
Malbašić iza sebe ima solidnu sezonu u Jajcu, a sporazumno se rastao s klubom gdje je imao važeći ugovor na još godinu dana

Krilni nogometaš se sporazumno rastao s klubom iz Jajca

Aleksandar Malbašić nije više igrač NK Metalleghe BSI · Zvanično

D. Kurbegović

Nogometaši Metalleghea iz Jajca u prošloj sezoni 1.lige FBiH završili su na devetoj poziciji. 

Na kraju je rezultat, odnosno plasman i dobar kada se zna da se do posljednjeg sudijskog zvižduka vodila velika borba za opstanak.

U narednoj sezoni za Metalleghe sigurno neće nastupati dvojica nogometaša. Mahir Mehić se vraća s posudbe u NK Čelik, dok se danas sporazumno s klubom razišao i Aleksandar Malbašić, što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Istina je raskinuo sam ugovor s Metallegheom i sada sam slobodan igrač. Bio sam godinu i pol u Jajcu, imao sam ugovor na još godinu, ali sam ja, ali i klub željeli sporazumni raskid na obostrano zadovoljstvo. Spreman sam za nove izazove, želim sda već svom bivšem klubu sve najbolje u narednoj sezoni 1.lige FBiH", kazao je za naš portal Malbašić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Aleksandar Malbašić 25-godišnji je krilni napadač, koji je pored Metalleghea nastupao još za Kozaru, Slobodu, Borac i Jedinstvo. Prošle je sezone u dresu kluba iz Jajca u 21 utakmici upisao dva gola i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi