Saudijci poslali ponudu iz snova, a sjajni napadač ih hladno odbio
FOTO: EPA

Nije u šoldima sve

Saudijci poslali ponudu iz snova, a sjajni napadač ih hladno odbio

Haris Zilić

Saudijska Arabija obećana je zemlja za većinu fudbalera. Ponude stižu iz dana u dan, klubovi kompletiraju rostere. Sve više zvijezda karijeru nastavlja u ovoj azijskoj zemlji i sa nestrpljenjem se čeka početak Prmeier lige Saudijske Arabije da vidimo s kakvim rosterima ekipe kreću u šampionat.

Mnogi su fudbaleri jedva dočekali arapske novce, a ima i onih koje to baš i ne zanima.

Al Hilal radi sve što je u njihovoj moći da dovede napadača Lillea, Jonathana Davida.

Posljednja ponuda Al Hilala je plata od 12 miliona eura godišnje, ali David je to hladno odbio.

Kanadski reprezentativac želi da karijeru nastavi u Evropi i trenutno ga novci ne zanimaju.

Oglasi

Ima 23 godine, igra u životnoj formi i Lille će dobro napuniti kasu.

David vrijedi 60 miliona eura, a povezivao se sa Tottenhamom i Chleseajem.

Jedno je sigurno u Arabiju neće, barem ne za trenutne ponude, no pitanje je šta Al Hilal još može ponuditi da ga "omekšaju". Novac im nije problem i mogu šta hoće.

David je odigrao 40 utakmica za Kanadu i postigao 24 gola iako ima tek 23 godine.

U Lille je došao iz Genta 2020. godine, a upravo je u U21 timu Genta imao prve evropske izazove kada je došao u Belgiju 2018. godine iz kanadske Otawe.

Saudijci sigurno nisu navikli na odbijanja pa ćemo vidjeti šta novo spremaju za kanadskog napadača koji evidentno sebe vidi u Evropi još uvijek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi