Engleski ponedjeljak za pamćenje - Ovakvi rezultati se ne pamte u jednom danu

Ovo niko nije očekivao

Engleski ponedjeljak za pamćenje - Ovakvi rezultati se ne pamte u jednom danu

Esmer Oštraković

Ponedeljak kakav niko nije mogao ni sanjati viđen je danas u Premiershipu, a sve je završeno sa sedam golova na utakmici između Nottingham Foresta i Southamptona.

Bila je ovo utakmica koja je mnogo značila i jednim i drugim, a na kraju su pobjedu od 4:3 ostvarili domaći fudbaleri.

Krenulo je fenomenalno za ekipu Nottingham Foresta. Naime, nakon 18. minuta igre Johnson je asistirao, a Awoniyi pogađa za 1:0.

Tri minute kasnije novo slavlje domaćih igrača i navijača. Danilo ovaj put upisuje asistenciju, a svoj drugi gol na utakmici postiže Awoniyi.

Ipak, gosti se bude jako brzo, te samo četiri minute kasnije, u 25. minuti, smanjuju prednost na 2:1. Alcaraz je zatresao mrežu domaćina.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan gol. Sudac je dosudio penal za domaći tim, a siguran sa bijele tačke bio je Gibbs-White.

Oglasi

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti koji već u 51. minuti postižu gol za 3:2. Ward-Prowse ja asistirao, a Lyanco pogodio.

Tačku na i na ovoj utakmici stavio je Danilo u 73. minuti, te je tako potvrdio veoma važnu pobjedu Nottingham Foresta danas.

Sve što su gosti uspjeli uraditi do kraja utakmice jeste smanjiti rezultat na 4:3 i to sa bijele tačke u 94. minuti utakmice. Siguran sa bijele tačke bio je Ward-Prowse.

Tri kola prije kraja ekipa Nottingham Foresta nalazi se na 16. mjestu sa 33 osvojena boda, te su sada tri boda izvan zone ispadanja.

Sa druge strane Southampton je zakucan za posljednje mjesto na tabeli sa samo 24 osvojena boda i zaista će se jako teško spasiti eliminacije u Championship.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nottingham Forest u narednom kolu gostuje kod Chelseaja, dok Southampton na svom stadionu dočekuje ekipu Fulhama.

Ranije danas Fulham je sa 5:3 ostvario pobjedu na domaćem terenu protiv Leicestera, dok je Everton napravio ogromno iznenađenje i sa 5:1 slavio na gostovanju kod Brightona.

Top Komentari

vuckobih
4+3=6 da nešto novo naučim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi