I Aleksandar Vučić komentarisao koreografiju Delija: "Histerija protiv naše zemlje..."

Na beogradskom derbiju

I Aleksandar Vučić komentarisao koreografiju Delija: "Histerija protiv naše zemlje..."

A. Čaušević

Koreografija na beogradskom derbiju između Crvene zvezde i Partizana izazvala je dosta pažnje i nedoumica. 

Obzirom da su parolom dominirali žuto i plava boja baš kao na ukrajinskoj zastavi te krstovi kao na groblju mnogi su to protumačili kao podršku Rusiji u ratu sa Ukrajinom.

Međutim, poruka koreografije je bila potpuno drugačija. Radilo se o sceni iz kultnog jugoslovenskog filma "Maratonci trče počasni krug".

Sve je postalo jasno kada je na ogradi postavljen i transparent s napisom: "Dobro veče". Riječi koje izgovara lik Pantelija.

Bilo kako bilo, koreografija je podigla dosta prašine posebno u regionu pa je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao svoj komentar.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Histeriju protiv naše zemlje možete vidjeti i na primjeru jučerašnje utakmice na Marakani. Neko prikaže Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini i ne znam čemu… Tako je bilo i o izmišljenom avionu koji ide po košarkaša Petruševa, to je bilo u lažnoj vesti u našim medijima, kako ne podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Vučić.

Podsjećanja radi, Crvena zvezda je derbi riješila u svoju korist sa 2:0 te sada za vodećim Partizanom kasni samo dva boda.

Top Komentari

BordoBijeli1946
Naravno da smo histerični kad su srbi u pitanju. Prije 30 godina srbi su počinili GENOCID nad ovim narodom. Šta kontaš picousti, da vas nazivamo braćom???
8 0
Krivaja Zavidovići
Gluposti priča Vučić. Da je crno-bijelo onda bi se odnosilo na Partizan dok ovako se odnosi na Ukrajinu 100%
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi