Slovenac nije mogao ni zamisliti šta će mu donijeti gol kojim je zavio Srbiju u crno

Čeka ga transfer karijere

Slovenac nije mogao ni zamisliti šta će mu donijeti gol kojim je zavio Srbiju u crno

Admin Čaušević

Slovenija je odigrala odličnu grupnu fazu. Iako su prošli dalje bez pobjede pokazali su zube i zasluženo ih čega meč osmine finala i okršaj sa Portugalom u ponedjeljak od 21 sat.

Velika takmičenja su prilika da se ostvari transfer karijere, pogotov se to odnosi na igrače koji igraju u slabijim klubovima. Nekad jedan potez ili gol mogu promijeniti fudbaleru život.

To se upravo ovih dana dešava Zanu Karnicniku, pouzdanom desnom beku koji je do Eura u Njemačkoj bio fudbalski liliputanac i igrač za kojeg je rijetko ko čuo uz izuzetak lokalnih okvira.

Karnicnik iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Celja, bio je najbolji igrač slovenačkog prvenstva i zasluženo se našao u startnoj postavi ekipe Matjaža Keka.

Ovaj 29-godišnjak je do sada imao skromnu karijeru, ali nakon odlične grupne faze na Euru slijedi mu transfer karijere. Tako piše italijanski Tuttomercato.

Slovenac je najbolji meč odigrao u drugom kolu kada je zabio gol Srbiji nakon sjajnog trka po desnoj strani i majstorske završnice glavom.

Oglasi

Taj gol je na neki način Srbe bacio u očaj te ih približio eliminaciji što se na kraju i desilo, dok su Slovenci prošli u nokaut fazu.

Tuttomercato piše da Karnicnika sigurno čeka transfer u neki od vodećih klubova Serije A i to za milionski iznos što znači i odlična zarada za Celje.

Defanzivac je u Celje stigao zimus iz Ludogoretsa za 500.000 eura, a sada će novi prvak Slovenije zaraditi višestruko više novca.

Celje je u vlasništvu ruskih tajkuna, ne žuri im se da prodaju igrače, ali teško je vjerovati da će Karnicnik propustiti šansu života i transfer u jednu od najjačih liga svijeta.

S obzirom da će u septembru proslaviti 30. rođendan ovo mu je možda i posljednja prilka za veliki transfer i sigurno će je objeručke prihvatiti.

Oglasi

Isto čeka i Gruzijca

Jedan od heroja dosadašnjeg Eura je i 23-godišni Georges Mikautadze, napadač Gruzije te trenutno najbolji strijelac turnira sa tri gola.

Mikatuadze je trenutno član Metza s kojim ističe ugovor ovo ljeto i sigurno je da ide u novi klub.

Sjajne igre u Njemačkoj nisu prošle nezapaženo i gruzijski fudbaler će od naredne sezone igrati u jednom od najboljih klubova u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznati transer guru Fabrizio Romano na Twitteru je objavio da je Mikautadze postigao usmeni dogovor sa ekipom Monaca.

Tako će se po završetku turnira gruzijski napadač pridružiti Kneževima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi