Gazda Fenerbachea kupuje klub sa prostora bivše Jugoslavije!

Ko je u igri?

Gazda Fenerbachea kupuje klub sa prostora bivše Jugoslavije!

Admin Čaušević

Ali Koc je težak više od milijardu eura, a njegova porodica je među najbogatijim u Turskoj. 

Koc je već duže vremena prvi čovjek Fenerbachea, a prema vijestima iz Turske zainteresovan je za kupovinu jednog od klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

Kako sada stvari stoje najviše šansi za kupovinu ima Vardar koji se nalazi u ogromnim finansijskim problemima, a u prošloj sezoni ispao je u drugu ligu Sjeverne Makedonije.

Turski mediji navode da je ideja da Vardar postane Fenerova podružnica. Svi igrači koji ne bi igrali za trofejni klub iz Istanbula bi završili na kaljenju u Skoplju.

Ova vijest za sve u Sjevernoj Makedoniji je dočekana kao potpuno iznenađenje jer je prije nekoliko dana objavljena vijest da je novi vlasnik Vardara postao Slobodan Krstevski, međutim sada bi se sve moglo promijeniti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U slučaju da Koc kupi Vardar ovaj klub bi se sigurno vrlo brzo vratio u igru za trofeje u makedonskom fudbalu, pa bi bilo zanimljivo za vidjeti kako bi se Koc ponašao u tom slučaju pošto UEFA ne dozvoljava da se u Evropi takmiče dva kluba s istim vlasnikom.

Inače, Vardar prije četiri godine ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji upravo preko Fenerbachea kada je klub iz Skoplja u play-offu za Europa ligu izbacio turskog velikana i plasirao se u grupnu fazu.

Top Komentari

Manager
u Bosni ako kupiš Vicu kupio si i kompletnu ligu i sve klubove automatski .. barem što se rezultata tiče i izgleda tabele za Vicinog mandata na čelu saveza
8 1
JuventinoBK
Kupi nesto u bosni jbm ti majku masonsku
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti