Allegri o Džeki: "Dobar je, zna igrati fudbal..."

U nedjelju se sastaju Inter i Juventus

Allegri o Džeki: "Dobar je, zna igrati fudbal..."

A. Čaušević

Edin Džeko je već godinama u grupi najboljih napadača Serije A i pohvale na njegov račun nisu iznenađenje. 

Džeko je ljetos prešao iz Rome u Inter te se odlično snašao u novoj sredini. Već je na cifir od sedam postignutih golova u prvenstvu i Seriji A.

Inter u dosadašnjem dijelu sezone nije uspjevao da pobijedi u utakmicama protiv zvučnih protivnika, a priliku da prekine loš niz imat će u nedjelju protiv Juventusa.

Kako sada stvari stoje Džeko će biti najveća opasnost za Bianconere pa ne čudi zašto je Massimiliano Allegri na pressici uoči utakmice govorio o popularnom Dijamantu.

"Džeko zna igrati fudbal, postizati golove i završavati akcije, dobro se slaže sa Lautarom Martinezom", rekao je Allegri te pohvalio Nerazzurre:

"Inter je najjača ekipa prvenstva i favorit za osvajanje Scudetta."

Juventus je poslije užasnog starta podigao nivo forme i počeo je da reda pobjede pa ja za očekivati dobru utakmicu na San Siru čiji kapacitet za nedjeljni susret iznosi 60.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, pohvale na Džekin račun su proteklih dana postale uobičajna pojava. U petak ga je pohvalio i Marco Materazzi i to dok je bh. napadača poredio s Romeluom Lukakuom.

"Romelu je fenomen, ali samo u italijanskoj ligi. Džeko je fenomen s drugačijim karakteristikama koje, međutim, ostaju čak i ako ga stavite u Englesku ili Španiju, gdje je također pravio razlik", kazao je Materazzi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
U Spaniji pravio razliku...kakvu duse vam?
7 1
selver79
Da nam ti nisi rekao mi nebi znali haj rise matere ti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi