Povrijedio se Pjanić, Costa ušao i razbio Sampdoriju
Foto: EPA

Juve uvjerljiv

Povrijedio se Pjanić, Costa ušao i razbio Sampdoriju

Midhat Šljivak

Juventus juriša prema novoj tituli prvaka Italije. Stara dama je večeras razbila Sampdoriju sa 3:0, došla je jako blizu novom naslovu, a u ovom duelu se povrijedio reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

Siromašno prvo poluvrijeme nije ponudilo ništa do samog finiša. U 44. minuti Miralem Pjanić je zatražio izmjenu žaleći se na povredu, a umjesto njega je ušao Douglas Costa.

Njegovo uvođenje je bio pravi potez jer je Brazilac napravio potpuni haos Samprodiji i upisao je tri asistencije.

Već u prvom kontaktu sa loptom u 45. minuti sjajno je poslužio Marija Mandžukića koji pogađa za prednost Juventusa na poluvremenu od 1:0.

U nastavku ponovo Costa šou. U 60. minuti pronalazi Howedesa koji lagano pogađa za 2:0, da bi u 75. minuti treću asistenciju upisao Khediri za konačan rezultat meča od 3:0.

Juve je ovom pobjedom sada šest bodova ispred Napolija i izvjesno je da će titula prvaka i ove sezone stići u Torino

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 32. kolo:

Juventus - Sampdoria 2:0 (Mandžukić 45', Howedes 60')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi