Allegri o zvijezdi Juventusa: Odigrao je četiri utakmice i nestao, ne znam mu ni boju kose
Max Allegri će i u narednoj sezoni predvoditi tim iz Torina. Ipak, čini se kako će od 2020. godine završiti sa poslom nakon isteka ugovora (Foto: EPA)

Interesantna situacija na press konferenciji

Allegri o zvijezdi Juventusa: Odigrao je četiri utakmice i nestao, ne znam mu ni boju kose

Midhat Šljivak

Trener torinskog Juventusa Massimilano Allegri imao je zanimljiv nastup na današnjoj press konferenciji.

Posebno se Allegri dotakao brazilskog fudbalera Douglasa Coste. Za njega tvrdi da je izuzetan igrač, ali da mu trenutno ne zna ni koju boju kose nosi.

"Odigrao je četiri utakmice i nestao. Bitan je igrač za tim, može napraviti velike stvari, ali je stalno povrijeđen. Ne znam mu ni boju kose, da li je plava ili crna. Nisam ga vidio", istakao je Allegri.

Brazilac je u dresu Juventusa ove sezone odigrao ukupno 25 utakmica. Postigao je jedan gol i upisao je dvije asistencije, a sve se više priča o njegovom odlasku iz kluba.

"Ne treba dramiti ako se Liga prvaka nije osvojila pet godina"

Stara dama je ove sezone važila za jednog od glavnih favorita kada je u pitanju osvajanje Lige šampiona, ali je ipak ispala u četvrtini finala od Ajaxa.

Allegri je danas, pred meč protiv Intera, govorio o tom neuspjehu te je poručio kako ne tzreba previše dramiti.

"Moj mandat je trajao samo pet godina i mogu govoriti samo o tome. Ako ne osvojite Ligu prvaka pet godina, to nije tolika drama", kaže Allegri i dodaje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo shvatiti gdje smo griješili, raditi na tome i imativ malo više sreće. Ove godine, po prvi put u pet sezona, ušli smo u četvrtfinale u lošoj formi. Ja sam jedan od krivaca za to", dodao je on.

Inače, Juve sutra igra susret protiv Intera u Seriji A, a taj meč nema nikakvu rezultatsku vrijednost za Staru damu jer je titula prvaka već osigurana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi