Ronaldo nema ništa protiv dolaska Guardiole, ali su se svi odmah sjetili incidenta iz 2013. godine

Pep preuzima Juventus?

Ronaldo nema ništa protiv dolaska Guardiole, ali su se svi odmah sjetili incidenta iz 2013. godine

Endin Čaušević

U italijanskim medijima danas se pojavila špekulacija da čelnici Juventusa imaju želju da na trenersku klubu dovedu Pepa Guardiolu.

Na kraju ove sezone Massimiliano Allegri će najvjerovatnije napustiti Staru damu nakon što nije uspio da osvoji titulu Lige prvaka ni ove godine.

Već nekoliko danas se špekuliše o tome ko bi mogao preuzeti klupu prvaka Italije, a navodno čelnici kluba imaju nekoliko trenera na listi želja.

Calciomercato je objavio jutros da je glavna želja Juventusa trener Manchester Cityja, Pep Guardiola. U Torinu vjeruju da bi španski stručnjak konačno mogao da donese ovog klubu titulu Lige prvaka koju već dugo čekaju.

Također, navodno je i Cristiano Ronaldo poručio da nema ništa protiv dolaska bivšeg trenera Barcelone iako s njim nije baš u dobrim odnosima.

Naime, mnogi su se prisjetili situacije iz januara 2013. godine kada se birao najbolji igrač svijeta za 2012. godinu. Tada je Ronaldo htio da se pozdravi s Guardiolom, no španski stručnjak mu je samo okrenulo leđa i izignorisao ga.

Naravno, bilo je i varnica između njih kada su igrali Barcelona i Real Madrid, a Ronaldo i Guardiola su čak nekoliko puta imali verbalni okršaj.

Međutim, čini se da je Ronaldo prešao preko svega toga i da je spreman da sarađuje s Guardiolom kako bi s Juventusom došao do titule Lige prvaka jer ga je Stara dama upravo zbog toga kupila na ljeto 2018. godine.

Guardiola je glavni cilj, ali postoje i druge želje

Italijanski mediji uveliko špekulišu o tome ko bi mogao doći umjesto Allegrija i čelnici Juventusa već su počeli akciju oko novog trenera.

U posljednje vrijeme špekulisalo se najviše da bi se u Juve mogao vratiti Antonio Conte, ali jasno je da on nije jedini stručnjak koji se nalazi na listi želja Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, na ovoj listi je čak osam trenera, ali je u startu poznato da većinu njih Juventus skoro da nema šanse da dovede.

Pored Contea i Pepa Guardiole tu su još Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Jurgen Klopp, Mauricio Pochettino, Diego Simeone, pa čak se spominje i Siniša Mihajlović koji je posljednja opcija za Juve.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi