Allegri odabrao postavu: Higuain se vraća na San Paolo

Juve gostuje kod Napolija

Allegri odabrao postavu: Higuain se vraća na San Paolo

Fudbaleri Napolija i Juventusa večeras će na stadionu San Paolo odigrati derbi 30. kola italijanske Serije A.

Ovaj meč je već sedmicama u centru pažnje obzirom da se na San Paolo po prvi put poslije odlaska u Juventus vraća argentinski napadač Gonzalo Higuain. Higuain je prošlog ljeta za 90 miliona eura otišao iz Napolija u redove velikog rivala, a navijači tima iz Napulja mu to nikada nisu oprostili i sigurno je da mu se večeras sprema paklen doček.

Juventus je trenutno lider na tabeli, ali ukoliko izgube večeras, njihova prednost mogla bi biti smanjena na samo pet bodova u odnosu na Romu, a i Napoli bi se mogao vratiti u trku za Scudetto jer bi u slučaju pobjede imali sedam bodova manje od današnjeg rivala.

Treneri obje ekipe odabrali su postave za ovaj meč. U prvoj postavi Juventusa mjesto je našao naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sastav Juventusa: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah; Khedira, Marchisio; Lemina, Pjanić, Mandžukić; Higuain.

Sastav Napolija: Rafael, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić, Allan, Jorginho, Hamšik, Callejon, Mertens, Insigne.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi