Allegri postavio Juventusu uslove za ostanak na klupi!

Izvještava Sky Sport

Allegri postavio Juventusu uslove za ostanak na klupi!

A. Čaušević

Upitno je da li će Massimiliano Allegri sljedeće sezone sjediti na klupi Juventusa. Dojam je da nikad nije bio bliži odlasku.

Kao i prethodnih sezona tako će i ove krajem maja rukovodstvo Juventusa i Allegri obaviti razgovor vezan za buduće planove.

Većina italijanskih medija je sinoć izvjestila kako odlični stručnjak na kraju sezone sigurno napušta Staru damu, međutim tokom dana stvari su se promijenile.

Ugledni Sky Sport koji slovi za najrelevantniji medij na Apeninima je izvjestio kako će Allegri tek u narednim danima obaviti razgovor s Andreom Agnellijem, gazdom najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Tokom sastanka Allegri će postaviti jasne uslove. Zatražit će mu se ugovor produži do 2022. godine te će zahtijevati da poput trenera u Engleskoj ima veće ovlasti prilikom dovođenja novih igrača.

Pragmatični stručnjak će tražiti da se ekipa pojača u odbrani i veznom redu te će se morati riješiti pitanje Paula Dybale jer se Argentinac ne uklapa u sistem kojeg Allegri preferira s Cristanom Ronaldom u ekipi.

Allegri je na klupi Juventusa od 2014. godine. Osvojio je ukupno 11 trofeja, uključujući pet uzastopnih Scudetta te ekipu odveo do dva finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao njegovi mogući nasljedici spominju se Simone Inzaghi, Siniša Mihajlović, ali i Pep Guardiola te Didier Deschamps.

Kako sada stvari stoje Antonio Conte je definitivno otpao jer se Agnelliju nije svidio način na koji je ovaj trener 2014. godine napustio Juventus.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Da dovodi i prodaje koga on hoce, i vise para na konto, to su uslovi.
0 0
Juve88
Koji uslovi razguli više uništavacu fudbala, ko da te murinjo napravio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi