Tuttosport "šokira": Sarri se vraća u Italiju, ovaj put na pol poziciju za Scudetto?

Da li će Italijan napustiti Chelsea?

Tuttosport "šokira": Sarri se vraća u Italiju, ovaj put na pol poziciju za Scudetto?

Proteklih dana su se pojavile špekulacije da bi se Maurizio Sarri mogao vratiti u Italiju. Pominjao se kao jedna od opcija za Romu, ali sada Tuttosport donosi nove vijesti.

Navodno je Juventusova potraga za novim trenerom, zamjenom za Maxa Allegrija, došla i do Maurizija Sarrija.

Prema pisanju Tuttosporta, prvi izbor Stare dame Pep Guardiola sigurno neće napuštati Manchester City ovog ljeta, pa se Juventus morao okrenuti drugim opcijama.

Juventus je počeo razmišljati o Mauriziju Sarriju, koji sigurno nije nedodirljiv u Chelseaju iako se stiče utisak da ne bi imao ništa protiv da još koju sezonu ostane na Stamford Bridgeu.

Iako je Sarrijevo dovođenje na klupu Juventusa za sada tek ideja čelnika torinskog velikana, Tuttosport prenosi izvore iz Engleske koji su sigurni da će Stara dama pokušati angažovati italijanskog stručnjaka.

Inače, Sarri je tri godine proveo na klupi Napolija, te je dva puta bio viceprvak Italije - iza Juventusa. Ukoliko bi preuzeo Juventus sigurno bi bio u "pol poziciji" za Scudetto, a njegov potpis za Staru damu bi bio jedan od šokantnijih trenerskih transfera u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju potencijalna zamjena za Sarrija u Chelseaju, pominje se ime trenera Ajaxa, Erika ten Haga.

Holanđanin je ove sezone iskočio iz "anonimnosti" vodeći svoj Ajax do polufinala Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi