Allegri: Ronaldo će propustiti jedan od narednih mečeva

Trener Juventusa najavio

Allegri: Ronaldo će propustiti jedan od narednih mečeva

E. Oštraković

Trener Juventusa, Max Allegri, izjavio je kako je ova godina završena za Joao Cancela, te da će Cristiano Ronaldo propustiti jednu od narednih utakmica protiv Rome, Atalante i Sampdorije.

"Cancelo je jutros povrijedio meniskus u koljenu, tako da će imati operaciju večeras ili sutra, a njegov povratak na teren očekuje se nakon zimske pauze. Cuadrado ima problema sa koljenom tako da trebamo odlučiti da li je i njemu potrebna operacija. S druge strane, Emre Can se vraća na teren, a naredne sedmice spreman će biti i Khedira", rekao je trener Juventusa na Press konferenciji.

Juventusov naredni protivnik Torino, izgubio je samo tri utakmice u ligi ove sezone, a u poslednjem kolu odigrali su 0:0 na gostovanju u Milanu.

"Sutra imamo težak susret tako da trebamo pronaći pravu energiju kako bi ostvarili dobar rezultat protiv Torina. Jednu od naredne tri utakmice protiv Rome, Atalante ili Sampdorie propustiti će Cristiano Ronaldo. Ipak idemo korak po korak. Pokušati ćemo održati prednost koju smo stekli do sada. Imamo odigrati još 19 utakmica nakon toga, što znači mnogo bodova za osvojiti. U međuvremenu ostvarili smo dva naša cilja u ovoj sezoni a to su prvo mjesto u grupnoj fazi Lige Prvaka i kvalifikacija u knockout fazu", kazao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Susret između Torina i Juventusa na rasporedu je sutra sa početkom od 20:30.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti