Ronaldo priznaje krivicu i biće osuđen na dvije godine uslovnog zatvora
Velika popularnost donosi i velike probleme za poznate sportiste, a Cristiano Ronaldo je u posljednjim mjesecima na velikom udaru (Foto: EPA)

Zbog porezne prevare

Ronaldo priznaje krivicu i biće osuđen na dvije godine uslovnog zatvora

M. Šljivak

Zvijezda torinskog Juventusa Cristiano Ronaldo u posljednjih godinu dana ima velikih problema sa zakonom.

Portugalski fudbaler je nedavno optužen za silovanje koje se prije gotovo deset godina dogodilo u Las Vegasu, a prethodno je CR imao problema sa poreznim vlastima u Španiji.

Ronaldo je optužen za izbjegavanje poreza u periodu između 2011. i 2014. godine, a ukupno je navodno sakrio gotovo 15 miliona eura.

Cristiano je već ranije proglašen krivim i platio je kaznu od 13.4 miliona eura, ali španski sud je nastavio sa procesom, te žele da se pojavi i na sudu kako bi mu se izrekla i zatvorska kazna.

Ronaldo je odlučio da prizna krivicu i da se riješi svih problema. Prihvatio je odluku suda za zatvorsku kaznu od dvije godine, ali neće otići iza rešetaka jer je svaka kazna koja je manja od dvije godine u Španiji uslovna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, ako bi isto djelo ponovio na području ove države, Ronaldo bi otišao iza rešetaka, ali šanse da će se takvo nešto dogoditi su gotovo nepostojeće.

Sada je pred Ronaldom još tužba za silovanje u SAD-u. Istraga u tom slučaju još uvijek traje, ali mnogo tiše nego što je to bilo u prethodnim mjesecima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi