Allegri očitao lekciju Vlahoviću

Poslije meča

Allegri očitao lekciju Vlahoviću

A. Čaušević

Svjetlo koje je Dušan Vlahović upalio svojim dolaskom u Juventus u petak je ugašeno, makar na kratko. 

Vlahović je odigrao najslabiju utakmicu od dolaska u torinskog velikana te je izgubio duel s Bremerom koji je bio fenomenalan.

Brazilski štoper je u šaci držao srbijanskog napadača, a Max Allegri je totalno nemoćnog Beograđanina izveo 20-ak minuta prije kraja.

Poslije utakmice Allegri je Vlahoviću očitao lekciju uz poruku da je još uvijek mlad i da treba naučiti mnogo toga.

"Mučio se jer je dobar igrač, ali treba naučiti puno toga. Kao i mnogi igrači. Trebao je izvlačiti Bremera po cijelom terenu jer je Bremer vrlo jak u direktnim loptama, ali je manje jak kada ga vodite po terenu", rekao je Allegri.

Vlahović je u uvodnim utakmicama od svog dolaska u Juventus bio zaista odličan, ali susret protiv Torina je pokazao da još uvijek treba značajno napredovati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priliku za popravni imat će u utorak kada Stara dama u prvom meču osmine finala Lige prvaka gostuje Villarrealu.

Podsjećanja radi, Juventus je u gradskom derbiju protiv Torina odigrao samo 1:1 te je otežao sebi poziciju u borbu za plasman u Ligu prvaka. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti