Juventus ponovo razočarao navijače: Stara dama može biti sretna s bodom iz gradskog derbija
Foto - EPA

Remi u derbiju Torina

Juventus ponovo razočarao navijače: Stara dama može biti sretna s bodom iz gradskog derbija

M. Šljivak

Juventus i Torino remizirali su večeras (1:1) u duelu 26. kola italijanske Serije A.

Torino je bio jako opasan u uvodnim minutama. Imali su nekoliko opasnih napada, ali Juve je uspio da se odbrani i da stvori prvu veliku šansu na utakmici.

Jedan napad Torina u 12. minuti je prekinut, uslijedila je kontra, ali udarac Rabiota ide tik uz stativu gola Torina.

Ipak, već u narednom napadu domaći tim je poveo. Cuadrado ubacuje iz kornera, a Matthijs de Ligt zabija pogoak za prednost od 1:0.

Do kraja prvog dijela bilo je još nekoliko pokušaja. Međutim, nije bilo neke velike šanse i na odmor se odlazi vodstvom Stare dame od 1:0.

Oglasi

Nastavak meča i dalje donosi jako dobar fudbal s obje strane. Torino igra veoma hrabro i u 62. minuti dolazi do izjedančujućeg gola. Brekalo ubacuje s lijeve strane, a Andrea Belotti zabija za 1:1.

Opasnih situacija pred oba gola bilo je i do kraja meča. Torino je u dobrom dijelu bio mnogo opasniji, Juventus je tek proradio u finišu, ali nije uspio da stigne do gola.

Ostalo je na kraju 1:1, što je na kraju vjerovatno i najrealniji rezultat ovog susreta.

Juventus je ostao na četvrtom mjestu tabele s 47 bodova, tri više od Atalante, ali i s dva susreta više. Torino je za sada 10. s 33 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 26. kolo:

Juventus - Torino 1:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...citavo drugo poluvrijeme se brane protiv raspalog Torina na svom stadionu,a najavljuju finale LP...HAHAHAHAHAHAHAHA...
13 4
Thierry.Henry
Kazu Vlahovic kalibar mbapea i Halanda..neki Dan pisali..dabogda on zabio 40 do kraja sezone..momak CE biti tipa Jovic,piatek ,schick itd
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi