Zabrinjavajuća scena zvijezde pred Svjetsko prvenstvo
Foto - Screenshot

Povreda 15 dana prije početka Mundijala

Zabrinjavajuća scena zvijezde pred Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Današnja utakmica njemačke Bundeslige između Herthe i Bayerna donijela je popriličan šok za reprezentaciju Kanade pred Svjetsko prvenstvo u Kataru jer se glavna zvijezda tima Alphonso Davies povrijedio i napustio je meč nakon sat vremena igre.

Alphonso Davies imao je dosta problema s povredama u proteklih godinu dana. Nakon problema sa srcem i dugog izostanka došlo je do lakših povreda zbog kojih je znao propustiti treninge i utakmice, a danas je sjajni kanadski fudbaler na meču s Herthom doživio pravi šok.

Ovaj 22-godišnji lijevi bek Bayerna napustio je igru u 63. minuti. Odšepao je s terena žaleći se na bol u zadnjoj loži, a umjesto njega je u igru ušao Lucas Hernandez.

Ova scena sasvim sigurno je najviše zabrinula selektora fudbalske reprezentacije Kanade Johna Herdmana jer je do Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo samo 15 dana.

Davies je najveća zvijezda ove selekcije. Trebao je biti oslonac igre svoje reprezentacije u Kataru, pa je ova povreda itekako zabrinjavajuća na dvije sedmice do početka Mundijala.

Oglasi

Sigurno ni zvijezdi Bayerna nije lako u ovom trenutku i svakako se nadamo da će s s njim biti sve u najboljem redu i da će biti spreman za nastup u Kataru.

Kanađani su nakon 36 godina ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo. Davies je jedan od vođa zaista fenomenalne ekipe koja će tražiti svoje mjesto u nokaut fazi protiv selekcija Belgije, Hrvatske i Maroka.

Prvenstvo ova selekcija otvara 23. novembra protiv Belgije, četiri dana kasnije igraju s Hrvatskom, a 1. decembra protiv selekcije Maroka.

Vidjet ćemo hoće li u Kataru biti Alphonsa Daviesa. Njegov eventualni izostanak teško bi se nadomjestio jer se radi o jednom od najboljih bekova svijeta.

Oglasi

Ovaj 22-godišnjak je u dresu Kanade već odigrao 34 utakmice i ima čak 12 postignutih pogodaka, što je za jednog beka zaista odličan učinak.

Alphonso Davies je član Bayerna postao 2018. godine. Stigao je iz Vancouver Whitecapsa i ispostavilo se da su skauti bavarskog velikana njegovim dovođenjem napravili pun pogodak.

Nije se Kanađanin dugo zadržao u rezervama Bayerna. Došao je jako brzo u prvi tim i postao je neizostavan član početnog sastava tima iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bila bi istinska šteta da brzonogog fudbalera ne gledamo u Kataru posebno kada se zna na koji način je njegova selekcija došla do Mundijala jer su igrali zaista odličan fudbal.

S Bavarcima je prethodnih godina osvojio apsolutno sve. Nastupio je u 134 utakmice i postigao je šest golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi