Ništa od odlaska u Italiju, poznato gdje Morata nastavlja karijeru

Potpisao novi ugovor s Atleticom

Ništa od odlaska u Italiju, poznato gdje Morata nastavlja karijeru

E. Ganibegović

Iako je bilo priče da bi Alvaro Morata mogao otići u Italiju, od toga nema ništa. Potpisao je novi ugovor s Atletico Madridom.

Sada je i zvanično - Alvaro Morata potpisao je novi ugovor s Atletico Madridom koji traje do ljeta 2026. godine.

To znači da od njegovog transfera u Milan ili Juventus s kojima se povezivao neće biti ništa.

Španski internacionalac je još imao ugovor do ljeta 2024. i ipak je odlučio da ostane u klubu u svojoj rodnoj zemlji.

Inače, 30-godišnji napadač je bio na pragu odlaska u Seriju A. Štaviše, njegova supruga Alice Campello, koja je Italijanka i sa kojom ima četvero djece, zamolila ga je da se vrati u Italiju.

Oglasi

Milan i Juventus su bili klubovi koji su pokušali da dovedu Alvara Moratu, ali je Atletico Madrid uspio da mu produži ugovor i tako igrač ostaje u prijestolnici Španije.

Na 44 utakmica u minuloj sezoni Alvaro Morata postigao je 15 pogodaka u dresu Atletica. 

On je ove sezone odigrao ukupno 2490 minuta za Atletico Madrid, te je jedan od najstandardnijih igrača pa ni nema potrebe da mijenja klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vidjet ćemo kakvim će se rješenjima okrenuti Milan i Juventus, no jasno je da Alvaro Morata to više nije. 

Top Komentari

Drakula
Prelos igrac ovaj uspjeh ne bi napravio ni u nasoj ligi. Ali sta ti je rec dobar menadzer igrao je u vrhunskim ekipama a dvije blage veze on nema.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi