Juventus dao 10 miliona eura za Alvara Moratu
Foto - EPA

Ostaje u klubu

Juventus dao 10 miliona eura za Alvara Moratu

M. Šljivak

Alvaro Morata ostat će član torinskog Juventusa.

Rukovodstvo tima iz Torina odlučilo je aktivirati klauzulu o dodatnoj godini posudbe za 28-godišnjeg napadača i on će ostati među Bianconerima do ljeta 2022. godine.

Novi trener Stare dame Massimiliano Allegri želi zadržati Moratu u svom timu i klub je odlučio da produži posudbu španskog napadača.

Za novu posudbu Juventus će madridskom Atleticu isplatiti 10 miliona eura, a treba istaći svakako da je istu cifru torinski tim platio i prošle sezone za ovog fudbalera.

Alvaro Morata je protekle sezone odigrao ukupno 44 utakmice u svim takmičenjima i ima učinak od 20 golova i 12 asistencija.

Oglasi

Allegri ne računa na Ronalda, ali Portugalca trenutno niko ne želi

Iskusni 53-godišnji stručnjak Max Allegri vratio se na klupu Stare dame nakon dvije godine, a pored trenerske uloge imat će i ulogu menadžera tima, te će se pitati za transfere.

Brojni fudbaleri se povezuju sa Juventusom, ali ono što je izvjesno je da će biti i odlazaka iz redova torinskog velikana.

Jedan od onih koji bi mogao otići iz kluba je Cristiano Ronaldo. Italijanski mediji tvrde da Max Allegri neće graditi tim oko Portugalca i da je spreman da ga se riješi.

Međutim, ogroman problem Juventusu stvara Ronaldova plata. Ona iznosi 31 milion eura i za sada nema tima koji je spreman toliko novca izdvojiti za platu portuglaske legende.

Za sada Juventus nema nijednu ponudu za Cristiana, a Italijani pišu da bi CR najradnije ponovo zaigrao u Manchester Unitedu.

Oglasi

Allegri je očigledno otpisao Cristiana iz ozbiljnih planova za narednu sezonu, a vidjet ćemo šta će se na kraju zaista desiti sa jednim od najboljih fudbalera svijeta.

Portuglac je član Juventusa postao 2018. godine, a u prethodne tri sezone odigrao je 133 utakmice za Bianconere i zabio je 101 pogodak.

Max Allegri ekipu Juventusa želi graditi oko Paula Dybale, očekuje se dolazak još nekoliko pojačanja, ali veliki broj igrača je već prekrižen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni stručnjak je na klupi Juventusa boravio od 2014. do 2019. godine. Osvojio je ukupno 11 trofeja u tom periodu, a igrao je i dva finala Lige prvaka.

Ukupno je ekipu vodio u 271 utakmici. Ostvario je 191 pobjedu, 43 neriješena rezultata i 37 poraza.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pa nudio se Realu, pa ga nisu htjeli nazad, pa bi u Psg, ni tamo ga nece, Neymar je sef tamo, najveca zvijezda, ne moze opet u sjenku kao nekad zbog Messija..Sad ostao jos United, pa daj sta das..
3 1
juve10
Morata, užas. Lik nije uspio ni u Čelziju, oba Madrida ali naši su vidjeli smeće kao korist. Valja opet čekati Porto ili Ajaksa da nas oderu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi