Zbog penala iz Engleske svijet se smije veznjaku - Arapski komentator je hit

Onana se obrukao

Zbog penala iz Engleske svijet se smije veznjaku - Arapski komentator je hit

Midhat Šljivak

Everton je ispao iz EFL Kupa nakon što je na svom Goodison Parku poražen od ekipe Fulhama sa 7:6 (1:1). Jedan od penala promašio je Amadou Onana, navijači su bijesni, a reakcija arapskog komentatora je posebna priča.

Amadou Onana jedan je od tragičara Evertona. Promašio je penal u četvrtfinalu EFL Kupa protiv Fulhama koji je na kraju nakon izvođenja penala slavio sa 7:6 (1:1).

Onana je na udaru navijača Karamela zbog arogantnog načina izvođenja penala. Lagano je prišao loptu i doslovno je dodao loptu Berndu Lenu i propustio je priliku da donese svom timu prolaz.

Navijači Evertona su bijesni. Onanu su napali i nazivaju ga arogantnim.

Oglasi

"Šutirao je jedan od najgorih penala koje sam ikad vidio i koštao nas je prolaza. Kakva sprdnja od igrača", napisao je jedan od navijača, a krive ga i mnogi drugi.

"Arogantna pi**ica. Nije timski igrač. Idiot obični", jedna je u nizu uvreda.

A reakcija arapskog komentatora dovoljno govori. Krenuo je izgovarati ime Onana i završio je na olalala...

Amadou Onana želja Barcelone

Amadou Onana karijeru bi od narednog ljeta mogao nastaviti u redovima Barcelone koja je u potrazi za kvalitetnim defanzivnim veznim fudbalerom.

22-godišnji Belgijanac navodno je u pregovorima s katalonskim klubom i interes o saradnji je obostran.

Onana je u Everton stigao 2022. godine iz Lillea za 33 miliona funti i potpisao je ugovor na pet godina. Prethodno je igrao za HSV i Hoffenheim.

On je skupio već devet nastupa za reprezentaciju Belgije koju je odabrao ispred Senegala u kojem je rođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi