Kultni klub se oprašta od poznatog stadiona i seli na novi od 500 miliona funti koji izgleda čarobno

Potvrđeno

Kultni klub se oprašta od poznatog stadiona i seli na novi od 500 miliona funti koji izgleda čarobno

Edmir Škorić
Teme:

Navijači slavnog engleskog kluba oduševljeno reaguju na revolucionarne vijesti zbog promjene stadiona.

Svemu dođe kraj, pa tako i nekim stadionima koji su decenijama bili dom nekog kluba. Tako i Goodison Park završava svoju eru. Everton je potvrdio da će sljedeća sezona biti posljednja na ovom stadionu.

Od početka sezone 2025/26 Karamele se sele na novi stadion u Barmley-Moore Docku koji ima kapacitet od 52.888 sjedećih mjesta.

Klub je na legendarnom terenu Goodisona igrao mačeve još od 1892. godine, a privremeni izvršni direktor Colin Chong obećao je navijačima da će dobiti priliku da Goodison Parku prirede "prikladno ispraćaj".

"2024/25. je predviđeno da bude naša posljednja u Goodison Parku. Do trenutka kada zatvorimo kapije posljednji put, Goodison će biti naš dom skoro 134 godine, a mnogi navijači će nam vrlo jasno govoriti o svojoj želji da se postaraju da Velika Stara dama dobije prikladno ispraćaj.

Oglasi

Već neko vrijeme Klub gleda na niz događaja, turneja i proslava koji će nam omogućiti da odamo počast jednom od najpoznatijih i najljepših stadiona na svijetu.

Sada znamo da će oproštaj od Goodisona biti jednogodišnja proslava, možemo početi utvrđivati ​​te planove i počet ćemo otkrivati ​​više detalja o tome šta je planirano i kako se navijači mogu uključiti kasnije ove sezone", rekao je Chong.

Novi stadion i novi početak

Očekuje se da će radovi na Evertonovoj novoj areni biti završeni do kraja 2024. godine i novi stadion će izgledati zaista spektakularno.

U Evertonu se nadaju da će sa novim stadionom krenuti nova i još bolja era kluba koji se posljednjih sezona dosta patio, a u aktuelnoj se bori za opstanak sa 13 bodova, s tim da im je ranije oduzeto 10 bodova zbog kršenja pravila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Narednu utakmicu ovaj tim igra večeras od 18:30 na gostovanju kod Burnleyja, još jednog tima iz donjeg dijela tabele.

Top Komentari

Ade1
TOOOOOO EVERTOOOOOOOM
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi