Bosna i Hercegovina povela protiv Islanda!

Krunić je pogodio

Bosna i Hercegovina povela protiv Islanda!

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je protiv Islanda sa 1:0, a gol je postigao Rade Krunić.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo zvanično su počele, a Zmajeve u prvom kolu čeka domaći duel sa Islandom. 

U Zenici na stadionu Bilino polje uspjeli smo da povedemo nakon samo 14 minuta igre, pogotkom igrača Milana Radeta Krunića, kojem je ovo bio treći nastup u dresu nacionalnog tima.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1638995485779283974[/twitter]

I prije gola imali smo nekoliko šansi i generalno bolje stojimo na terenu od gostiju, pa smo shodno tome sada mnogo bliže pobjedi s kojom bi na najbolji način počeli kvalifikacije za EURO 2024 koji se igra u Njemačkoj.

Već za tri dana Zmajevi će gostovati Slovačkoj i nadamo se da ćemo tamo doputovati sa tri boda na tabeli.

U prvih 11 nema Edina Džeke, koji je ostao na klupi zbog problema s leđima, dok debitanski nastup ima mladi  veznjak Rome Benjamin Tahirović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kao kapiten našu reprezentaciju predvodit će Ibrahim Šehić.

Sastav Zmajeva: Šehić, Ahmedhodžić, Miličević, Saničanin, Dedić, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Gazibegović, Prevljak, Demirović

Top Komentari

nakopitam
Kao sto rekoh, bez Dzeke smo 5 puta bolji jer se igra timski. Sa njim u ekipi se samo nabija lopta na njega. Bice ovdje 4-1
1 4
Chesa
Bravo Kruniću….
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi