Nema napadača Intera, ali zato veznjak Milana donosi puno radosti

BiH vodi 2:0

Nema napadača Intera, ali zato veznjak Milana donosi puno radosti

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Islanda igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a nakon 40 minuta vodi sa 2:0.

Iako bez napadača Intera Edina Džeke, koji ima problema sa leđima, Zmajevi igraju sjajno i vode sa 2:0 protiv Islanda u Zenici.

Od početka dominacija bh. nogometaša, koji su svim silama željeli pobjedu, pa do gola stigli već u 14. minuti.

Dedić je sjajno probio po desnoj strani, ubacio je loptu za Prevljaka, a nakon što je njegov udarac blokiran, lopta se odbila do Krunića koji iz neposredne blizine pogađa za 1:0.

I nakon tog gola dominacija reprezentativaca BiH, da bi potom u u 40. minuti Krunić postigao novi gol. Veznjak Milana maestralno se snašao i pogodio, a svemu je prethodio novi prodor Dedića po desnoj strani.

Kako sada stvari stoje, novi debi Faruka Hadžibegića proći će uspješno, jer teško da ćemo dozvoliti Islanđanima neki povratak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Novu utakmicu bh. reprezentacija igra već u nedjelju protiv Slovačke u gostima.

U grupi su još Porutgal, Luksemburg  i Lihtenštajn. Portugalci večeras dočekuju Lihtenštajn i za sada vode sa 1:0 golom Cancela iz osme minute, dok je u duelu Slovačke i Luksemburga za sada 0:0.

Top Komentari

Bajernovac
Sreca pa Pjanic ne igra inace bi bilo bez golova Dedic maestralno odigrao
5 1
rl9_barca
Perfektni momci,mladi momci bravoo,trka zalaganje sve 10ka....amar dedic je klasaaa ,bravo momce.. Ps tahirovic pa vidi se da djecko nije imao dilemu izmedju svedske i bosne,ovo je bosanska cista krv haha,dokaz je 45min ,i sutiranje gudmundsona i INAT bosanski hahahhah
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi