Kapiten 'poderao' glasne žice, pa selektoru stavio težak teret pred Rumune

Edin Džeko nakon utakmice

Kapiten 'poderao' glasne žice, pa selektoru stavio težak teret pred Rumune

Midhat Šljivak

Sjajna noć u Zenici za bh. fudbal.

Naša fudbalska reprezentacija savladala je Crnu Goru s 1:0 pogotkom Ermedina Demirovića i ostvarila je plasman u A Ligu nacija za naredno izdanje ovog takmičenja.

Ogroman posao u ovom meču odradio je kapiten Edin Džeko. Asistirao je za gol, borio se žestoko protiv crnogorskih defanzivaca i pokazao je istinsku klasu.

Zadovoljan je Edin nakon utakmice koju je odradio baš kapitenski. Promukao je od vođenja utakmice.

"Malo se promuklo, deri se na ovog i na onog. To je sastavni dio ovog posla", rekao je nasmijani Džeko i nastavio je:

"Momci su dali sve od sebe da odigramo na najbolji način. Crna Gora nije naivna reprezentacija i to je pokazala u više navrata Osjeća se pozitivnija energija okolo ekipe, navijača, novinara. Svi smo od prve minute dali maksimum, igrači i navijači. Rezultat nije mogao izostati.

Oglasi

Legendarni Marko Topić pitao je Edina kada će doći 100. gol u Seriji A.

"Nadam se odmah nakon reprezentacije da će doći i taj 100. gol", istakao je Džeko.

Najavio je kapiten određene promjene u ekipi jer nam meč protiv Rumuna ništa ne znači.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nama je ova utakmica bila ključna. Treba biti realan da nam utakmica s Rumunijom nema veliko značenje. Dosta je momaka koji su stalno tu, koji daju sve od sebe i koji ne igraju puno. Bilo bi u redu da i oni dobiju neku šansu. Pokazalo se nakon utakmice kako svi slave i nadam se da će protiv Rumunije dobiti šansu".

"Malo sam šefu presing udario sad", našalio se Edin aludirajući da je prije Peteva najavio promjene u ekipi.

Top Komentari

SarajFK
Izbaciti pijandure djeku i sehica iz ekipe i idemo sigurno dalje!!
3 25
Ibro
Dzeko oravo kapitenski!! Sve je pozicije igro samo jos golman nije bio. Puno je i spasavo i napdo. Kako samo izdrzi u svojim godinama
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti