Amar Osim u svom stilu: Ko koga z sa tačkicama taj će i pobijediti

Izjave nakon utakmice

Amar Osim u svom stilu: Ko koga z sa tačkicama taj će i pobijediti

Esmer Oštraković

Ekipa Veleža ostvarila je jako važnu pobjedu na domaćem terenu protiv Leotara. Na veoma teškom terenu domaća ekipa upisala je minimalnu pobjedu od 1:0.

Jedini gol postignut je u drugom poluvremenu, a strijelac za pobjedu Veleža bio je Pantelić nakon asistencije Anđušića.

Marko Maksimović je uprkos porazu svoje ekipe na današnjem gostovanju bio zadovoljan igrom, jer zna da su igrači dali maksimum na ovoj utakmici.

"Sigurno da smo imali određenih problema. Neigranje Handžića onda izmjena golmana na poluvremenu. Nemamo šta igračima prigovoriti. Velež je dobra ekipa, iskoristili su šansu i zasluženo pobjedili. Prošlo kolo smo pobjedili u zadnjoj minuti, sada smo možda mogli do boda. Sve u svemu, u svojim granicama smo dali svoj maksimum", rekao je Marko Maksimović.

Trener Veleža, Amar Osim nije krio zadovoljstvo zbog pobjede, ali smatra da je baš 1:0 sasvim realno na današnjoj utakmici.

"Tako je ispalo. Više energije u drugom poluvremenu. Teško je igrati na ovom terenu, a Leotar je jako organizovan. Za osnovne poteze ti treba tri puta više energije nego na normalnom terenu. Njihova taktika je bila da se brane. Imali smo dobrih situacija u drugom poluvremenu. Mogli smo zabiti još jedan gol, ali bilo bi previše. Da je bilo 2:0 bilo bi da smo nešto uradili, ovako 1:0, mjera.

Govorio je i o užasnom prvom poluvremenu.

Teško je igrati na ovom terenu. Nema tu utakmice. Prošlo kolo Leotar i Zrinjski, vidjeli ste to. Ogromna je razlika između njih, ali džaba na takvom terenu. Na ovakvim terenima je samo ko će koga z sa tačkicama i taj će pobijediti", rekao je Amar Osim nakon pobjede Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež se nakon ove utakmice nalazi na petom mjestu sa 22 osvojena boda, te je ostvario veoma važnu pobjedu protiv Leotara koji igra dosta dobro u posljednje vrijeme.

Sa druge strane ekipa Leotra je nakon poraza ostala na jedanaestom mjestu sa petnaest osvojenih bodova i nastavit će borbu da sačuva premijerligaški status.

Top Komentari

user1605368976
Njemu niko ne ugodi vazda je do terena nikada do njega i igrača.
5 0
Chwilla
Brko ne seri, na Grbavici si imao idealne uslove. Pa ti tamo smeta jer pobogu ne znaju igrati u odličnim uslovima. Samo se vadiš. Nego nemate kvalitete i tačka.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi