Ambiciozni Vis Simm-Bau doveo dobro poznato lice s prvoligaških terena

Potpisao Mirza Kovač

Ambiciozni Vis Simm-Bau doveo dobro poznato lice s prvoligaških terena · Saznajemo

A. Čaušević

Po prvi put u klupskoj historiji NK Vis Simm-Bau će sljedeće sezone igrat u Prvoj ligi FBiH i evidentno je da se tu želi zadržati što duži period.

Vis Simm-Bau nema namjeru imati prolaznu ulogu u društvu federalnih provligaša što potvrđuje i dovođenje Mirze Kovača.

Kako je za SportSport.ba potvrdio trener Simm-Baua Jasmin Džidić 28-godišnji Kovač je dogovorio sve sa klubom iz Kosove kod Maglaja.

Kovač je dobro poznato lice za prvoligaških terena gdje ima preko 100 udigranih utakmica. Prošle sezone nastupao je za Rudar Kakanj i postigao sedam golova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, prije pet godina ovaj desnokrilni fudbaler je nastupao i Premijer ligi BiH u dresovima Metalleghea BSI i Mladosti.

Uzimajući u obzir kovačevu reputaciju i pedigre trebao bi predstavljati pojačanje za novog člana Prve lige FBiH.

Top Komentari

prka
Vis Simm-Bau, kontam neka druga Belgijska liga... :-(
2 1
Ivica_Osim8
**** matee konto neki trener holandjanin
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti