Proglašena četiri šampiona Drugih liga FBiH, ali samo dva će u viši rang!

Danas zasjedao IO

Proglašena četiri šampiona Drugih liga FBiH, ali samo dva će u viši rang!

A. Čaušević

Fudbalska sezona u BiH je završena prije nekoliko sedmica, a danas je konačnu odluku o takmičarskoj godini na prostoru Federacije donio i FS FBiH. 

SportSport.ba je već tanije tokom dana pisao kako je na održanoj sjednici Izvršnog odbora Olimpik proglašen šampionom te će igrati sarajevski Vukovi od naredne sezone igrati Premijer ligu.

Istovremeno su proglašeni i prvaci Drugih liga FBiB, međutim samo su dva od njih četiri izborili promociju. To se i očekivalo, međutim tek danas je stigla zvanična potvrda.

"Proglašeni su prvaci Druge lige Federacije BiH i to: NK Vis Simm Bau Kosova - prvak Druge lige FBiH grupa Centar, FK Seona - prvak Druge lige FBiH grupa Sjever, FK Rudar Han Bila - prvak Druge lige FBiH grupa Zapad i HŠK Posušje - prvak Druge lige FBiH grupa Jug.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Izvršni odbor NS FBiH je konstatirao kako klubovi NK Vis Simm Bau i HŠK Posušje ispunjavaju uvjete iz Propozicija takmičenja Druge lige FBiH za plasman u Prvu ligu Federacije BiH te će se od naredne takmičarske sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH", saopšteno je na zvaničnoj stranici FS FBiH.

Inače nova sezona u Drugim ligama FBiH bi trebala početi 8. augusta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi